Op deze website staan enkele tests. De eerste betreft een test voor uw eigen leiderschapskwaliteiten. De tweede is een leiderschapstest voor uw leidinggevende. U beoordeelt dus uzelf of uw leidinggevende.
Ik pretendeer hiermee overigens niets wetenschappelijks te doen. Neem de resultaten dus niet te serieus!

Overweeg overigens eens om de baastest door uw medewerkers te laten invullen.

De derde test is een test voor het onderzoeken van uw organisatiecultuur. 

In de Cultuurtest wordt het model van Harrison gehanteerd. Het is slechts een van de vele modellen. Het vertegenwoordigt geen algemene waarheid, maar is een manier om naar de cultuur van uw organisatie te kijken.

Harrison hanteert de volgende vier culturen:

  • Machtscultuur;
  • Rolcultuur;
  • Taakcultuur;
  • Persoonscultuur.

Test uw eigen leidinggevende capaciteiten, de "Zelftest" 

In de navolgende test kunt u de cultuur van uw organisatie scoren volgens het model van Harrison. Nadere informatie over dit model vindt u hier: De cultuurtypen uit de "Cultuurtest".

De test is opgezet met de terminologie die hoort bij traditionele "command & control"-organisaties. Als uw organisatie zelfsturend is, dan kunt u de test "naar de geest" invullen.

U kunt de test indien gewenst twee keer invullen. De eerste keer scoort u het antwoord dat het beste past bij de huidige cultuur ("ist"), de tweede keer vult u in wat naar uw mening gewenst zou zijn binnen uw organisatie ("soll").

Ik krijg weleens een melding dat mensen de uitslag niet zien. Als ik het in Google Chrome test, dan werkt het. Mogelijk dat het niet in alle internetbrowsers werkt. Dus, werkt iets niet, probeer het dan in een andere browser.

Test uw Leidinggevende, de "Baastest"