Sterk. Inderdaad management is coördinatie! Als je daar vanuit gaat, wat is er dan toch onder het mom van management veel onzin organisaties binnengeslopen. En wat hebben managers dan een overschatte rol!

Kijk eens naar een organisatie waarin je zelf actief bent, kijk naar allerlei dingen die het management initieert. En leg het meetlatje er eens langs, het simpele meetlatje met de vraag Heeft dit te maken met coördinatie of niet? Hoeveel dingen vallen daar dan werkelijk onder? En hoeveel niet? Ik durf te wedden dat in veel organisaties de “nietjes” de “welletjes” overtreffen. En al die “nietjes” zijn dus wellicht overbodig of horen op zijn minst niet onder de noemer management te gebeuren. Want dat is ook een invalshoek. Veel dingen die managers doen kunnen net zo goed of beter door vakdeskundige medewerkers worden gedaan. Managers trekken meestal veel meer naar zich toe dan nodig, zinvol en/of verstandig is. 

Nog een invalshoek. Als management slechts coördinatie is, hebben we daar dan wel managers voor nodig? Wel, er zijn steeds meer organisaties zonder managers die het uitstekend doen. Hebben we zoveel managers nodig? Nee dus!

 

Boekbespreking “Theory U

"Theory U"op managementboek.nl en op bol.com