Nesselande Vogelvlucht

Omschrijving

In de jaren negentig van de vorige eeuw werden de eerste plannen gemaakt voor een nieuwe wijk te Rotterdam, grenzend aan Zevenkamp. In eerste instantie werd als werknaam Achtkamp gehanteerd, uiteindelijk is de officiële naam Nesselande geworden.

Metrostation Parkweg anno 2015

Omschrijving

Met de Beneluxlijn is het bestaande metronet te Rotterdam uitgebreid. De lijn vormt een verlenging vanaf metrostation Marconiplein via Schiedam en de tweede Beneluxtunnel. Dit deel takt bij station Tussenwater aan op de andere metrolijn.

 

Metrostation Beurs anno ± 2014

Omschrijving

Metrostation Beurs is een van de drukste haltes van de metro te Rotterdam. Hier kruisen alle lijnen elkaar. De perrons waren oorspronkelijk niet ontworpen op de inmiddels ontstane drukte. De hallen en perrons zijn aangepaste aan de eisen van de tijd.

Schouwburgplein Rotterdam

Omschrijving

De uitstraling van het Schouwburgplein te Rotterdam was midden jaren negentig van de vorige eeuw rommelig geworden. Met de herinrichting moest het plein weer allure krijgen.

De Twee Bruggen anno 2015

Omschrijving

Verpleeghuis De Twee Bruggen is in 1995 met een uitbouw vergroot. Tegelijkertijd is het gehele bestaande verpleeghuis gerenoveerd.

Het gebouw anno 2015, KCA-depot

Omschrijving

In 1997 is in de Spaanse Polder (Rotterdam) een groot depot voor Klein Chemisch Afval (KCA-depot) in gebruik genomen.

 

Verpleeghuis Schiehoven anno 2015

Omschrijving

Verpleeghuis Schiehoven is in de jaren negentig volledig gerenoveerd. Het verpleegconcept werd gewijzigd. Het gebouw werd hierop aangepast.

 

Doggersbank anno 2015

Omschrijving

In 1995 is aan de Doggersbank te Rotterdam-Hoogvliet een zwakzinnigeninrichting en een dagverblijf gerealiseerd.