Om succes te hebben als bedrijf zijn de juiste mindset, de juiste kennis en de juiste vaardigheden onontbeerlijke. Een bepaalde mindset, bepaalde kennis en bepaalde vaardigheden die passen bij de ontwikkelingen van dat moment. Daarnaast speelt geluk uiteraard een grote rol. Want het is in de geschiedenis al vaker voorgekomen dat bij een nieuw soort product niet degene wint (de markt domineert) die het beste product levert. Het gaat dus zeker niet alleen om technische kennis en kunde, maar ook om een slimme marketing. En, nogmaals, om geluk.

Welk product leidend gaat worden in een markt is moeilijk te voorspellen. Niet overal zal sprake zijn van dezelfde winnaar. Ebay doet het wereldwijd heel goed, maar kreeg in Nederland geen voet aan de grond. Daar was de eerste plaats al door Marktplaats veroverd. Dat Ebay vervolgens Marktplaats kocht doet er niets aan af. Marktplaats is in Nederland nog steeds marktleider.

Maar, daar gaat het me hier niet om. De reden waarom de winnaars van vandaag de verliezers van morgen kunnen zijn is gelegen in het feit dat er morgen wellicht een andere mindset, andere kennis, andere vaardigheden en ook andere producten nodig (of gewenst) zijn.

Een bepaalde mindset, bepaalde kennis en bepaalde vaardigheden zijn voorwaarden voor succes, maar geven geen garantie op blijvend succes. In andere tijden of omstandigheden kunnen ze volledig achterhaald zijn.

Dit is een waarschuwing voor hen die graag ‘best practices’ vergaren en in hun organisatie invoeren. Wat vandaag bij de één werkt, hoeft niet ook bij jou te werken. Vandaag niet, maar waarschijnlijk nog minder dan wanneer het om de toekomst gaat.

 

Nagekomen noot, d.d. 29 januari 2020

In "Behave" van Robert Sapolsky kwam ik het volgende tegen:
Related to this is the misconception that living species are somehow better adapted than extinct species. Instead, the latter were just as well adapted, until environmental conditions changed sufficiently to do them in; the same awaits us.
Sluit hier mooi op aan! 

“Behave" bij bol.com en bij managementboek.nl